Slechthorendheid heeft veel negatieve effecten

Wanneer het hoorvermogen afneemt, blijkt dit tot versnelling van de atrofie van de grijze stof in de auditieve gedeelte van de hersenen leiden. Niet alleen het gehoorverlies zorgt er dan voor dat het horen minder goed verloopt, er is ook extra luisterinspanning nodig door deze atrofie.
Verschillende onderzoeken hebben de afgelopen jaren laten zien dat slechthorendheid samen gaat met sociale isolatie, verminderd zelfvertrouwen, verminderd cognitief functioneren, gevoelens van grotere afhankelijkheid, angstgevoelens en depressie en een vermindering van de algehele kwaliteit van leven. Slechthorenden die wel een hoortoestel dragen geven aan dat zij in vergelijking met de tijd dat zij geen hoortoestel droegen, betere relaties met hun familie hebben, positievere gevoelens over zichzelf hebben, een verbeterde mentale gezondheid ervaren en zich onafhankelijker en zekerder zijn gaan voelen en een grotere zelfredzaamheid kennen. Doordat hoortoestellen de communicatie verbeteren leveren zij hiermee tegelijkertijd een bijdrage aan een verbeterd sociaal functioneren.

 

wat wij doen

Sinds 2017 zet stichting Earfonds zich in voor dove en slecht horende kinderen in Sudan. Doordat kinderen niet goed kunnen luisteren, worden deze kinderen niet begrepen en als ''achterlijk'' uitgelegd. Hierdoor hebben kinderen een laag zelfbeeld over zichzelf en raken ze geïsoleerd in hun eigen. Stichting Earfond steekt hier een stokje voor en ondersteund deze kinderen door het bieden en onderhouden van een gehoortoestel. Ook door middel van donaties van gehoorapparaten van erkende hoorspecialisten en het zelf kopen van toestellen uit Nederlands.

 

Deze gehoortoestellen worden 3 keer per jaar naar Sudan gebracht door een team dat hiervoor uitgezonden word. Met behulp van onze vrijwilligers uit Sudan, kunnen we de kinderen benaderen. Nadat de kinderen gevonden zijn, medisch gehoor hulp. Deze medisch gehoor hulp word aan geboden  bij een privé kliniek genaamd ''International Advanced Hearing Center''. 

 

 

 

 International Advanced Hearing Center
Adres: Babiker Badri St, Khartoum, Sudan
Coördinaten: 15.6011977, 32.5296951
T. +249 18 379 0233

 

 

 

Doel

Stichting Earfonds heeft als doel het helpen en ondersteunen van dove en slechthorende kinderen in Sudan. Door kennis en vaardigheden van specialisten zijn we in staat gesteld gehoorproblemen bij kinderen vroegtijdig op te sporen en kunnen de kinderen behandeld worden. In samen werking met de grootste audicien praktijk in Sudan, International Advanced Hearing Center die zich bevindt in de hoofdstad Kharthoum kunnen we deze kinderen bereiken en hen een gehoortoestel bieden. Op deze wijze krijgen kinderen weer de mogelijkheid om onderwijs te volgen waardoor ze later een bredere toekomstmogelijkheden hebben. In 2025 wil de stichting 4000 kinderen geholpen hebben met hun gehoorprobleem. Maar dit kan de stichting niet alleen en hebben wij hiervoor UW hulp nodig!

 

 

 

Stichting Earfonds 
Burchtstraat 7
9711LT Groningen
E. Administratie@stichtingearfonds.nl   
T. +31 (0) 06 36 35 33 37
Kvk-nr: 70093636